Masinile Electrice: Solutie la Poluarea Urbana si Problemele de Mediu?

Adoptarea unei legi de catre Uniunea Europeana pentru vanzarea exclusiva a autoturismelor cu zero emisii incepand cu 2035 marcheaza un pas semnificativ in directia reducerii emisiilor si protejarii mediului inconjurator. In plus, cresterea popularitatii vehiculelor electrice in Europa, cu BEV-urile (vehiculele electrice cu baterii) reprezentand peste 14,6% si hibridele plug-in 7,7% din masinile noi vandute in 2023, arata o tendinta puternica catre adoptarea tehnologiilor mai curate si mai sustenabile in industria auto.

Aceste progrese indica faptul ca masinile electrice sunt tot mai considerate nu doar o alternativa viabila, ci si preferata in industria auto, contribuind la reducerea impactului asupra mediului si la imbunatatirea calitatii vietii in orase.

Pe scurt, argumentele mentionate de Comisia Europeana in articolul publicat in data de 14 mai an 2024 (extrase) constau in:

– Masinile electrice cu baterii au o amprenta de mediu mai mica decat masinile conventionale

– Bateriile sunt din ce in ce mai eficiente, din surse durabile si reciclabile

– Autonomia masinilor electrice cu baterii continua sa creasca, iar reteaua de reincarcare din intreaga UE este in crestere

– Masinile electrice cu baterii sunt mai ieftine decat masinile conventionale echivalente

– Masinile electrice cu baterii sunt sigure pentru a conduce si a incarca

Pentru a accesa articolul complet si pentru a descoperi argumentele expuse in detaliu, va invitam sa vizitati site-ul Comisiei Europene https://climate.ec.europa.eu/news-your-voice/news_en

Sursa articol: Comisia Europeana

Sursa foto: Arhiva personala

Scroll to Top

Solicită consultanță