Modificari “Declaratia privind obligatiile la Fondul pentru mediu”

Incepand cu data de 05.06.2024, a intrat in vigoare Ordinul nr. 1133/2024, privind modificarea anexelor nr. 1 si 2 la Ordinul ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 3.173/2023 pentru aprobarea modelului si continutului formularului „Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru mediu” si a instructiunilor de completare a acestuia”.


Pe scurt, despre modificarile aduse formularului „Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru Mediu”:

Actualizari la Tipul Materialului:

  • * Clarificari privind modul de incadrare a materialelor compozite, care trebuie raportate in functie de materialul preponderent.

  Actualizari la Raportarea Cantitatilor:

   • * Instructiuni detaliate privind inscrierea cantitatilor de ambalaje introduse pe piata, raportate catre operatorii economici autorizati si cele pentru care se realizeaza obiectivele in mod individual.

   Noua Structurare a Coloanelor:

    • * Modificarea denumirilor si detalierea continutului pentru diverse coloane din tabelul de raportare, inclusiv pentru cantitatea de deseuri de ambalaje valorificata prin reciclare si alte operatiuni decat reciclarea.

    Referinte la Legislatia Actualizata:

     • * Includerea referintelor la legislatia actualizata, cum ar fi Legea nr. 249/2015 si Hotararea Guvernului nr. 1074/2021, pentru a reflecta noile cerinte de raportare si gestionare a deseurilor de ambalaje.

     Fisa de modificare a Instructiunilor de completare a formularului „Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru mediu”, din 11.12.2023, precum si Instructiunile modificate, pot fi consultate:

     Scroll to Top

     Solicită consultanță