PROGRAMUL ”SAPTAMANA VERDE” ANII 2024-2025

Din data de 19.01.2024, pe site-ul Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, sectiunea “Transparenta/ Proiecte de Acte Normative”, se afla in consultare publica, draftul de hotarare de guvern care prevede:
Acordarea unei finantari nerambursabile de 100.000 mii lei, prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), pentru implementarea actiunilor necesare Programului „Saptamana Verde”. Acest program este derulat de Ministerul Educatiei, prin unitatile de invatamant preuniversitar de stat, pe parcursul anilor 2024 si 2025.

In contextul national actual in care, la nivel european, cetatenii romani sunt printre cei mai neinformati cu privire la problemele de mediu, iar tinerii cei mai eco-indiferenti, acest program vine cu o noua viziune asupra tratarii educatiei de mediu.
Prin promovarea informarii, schimbarea atitudinii tinerilor si dezvoltarea unui model modern de educatie de mediu, acest program aspira la schimbari tangibile in comportamentele individuale si comunitare. Intr-o perioada in care protectia mediului devine tot mai cruciala, ‘Saptamana Verde’ isi propune sa inspire schimbari reale si durabile.

Programul reprezinta atat o oportunitate de educatie de mediu, cat si, un angajament colectiv catre un viitor mai verde si sustenabil.

Pentru parinti
Va invitam sa va implicati activ in aceasta initiativa, sa sustineti participarea copiilor vostri si sa fiti parte a procesului educativ. Prin ‘Saptamana Verde’, se deschide oportunitatea de a avea discutii valoroase cu cei mici sau mai mari😊 despre mediul inconjurator si despre importanta protectiei acestuia pentru generatiile viitoare.

Pentru profesori
Acest program ofera resurse inovatoare si sprijin pentru a dezvolta o educatie de mediu moderna si captivanta. Prin implicarea dumneavoastra, puteti juca un rol esential in formarea unei generatii care intelege, iubeste si protejeaza mediul inconjurator.

Pentru copii
‘Saptamana Verde’ este o ocazie minunata de a explora si invata despre lumea inconjuratoare intr-un mod distractiv si interactiv. Va incurajam sa va implicati cu entuziasm in activitatile propuse si sa fiti pionierii schimbarii pentru un viitor mai bun.

Pentru detalii suplimentare si pentru a participa la consultarea publica a draftului de hotarare de guvern, va invitam sa accesati site-ul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor la adresa https://www.mmediu.ro/categorie/transparenta/10

Scroll to Top

Solicită consultanță