DEZINFORMARE: Uniunea Europeana interzice repararea masinilor mai vechi de 15 ani

In mod clar, afirmatia conform careia service-urile auto nu vor mai putea repara masini mai vechi de 15 ani este un zvon fals.

Comisia Europeana a dezmintit acest lucru. Propunerile legislative ale Comisiei Europene nu contin restrictii referitoare la vechimea masinilor care pot fi reparate in service-urile auto.
Legislatia propusa de Comisia Europeana nu interzice repararea masinilor de o anumita vechime, ci dimpotriva, isi propune sa faciliteze acest proces. In schimb, propunerile vizeaza eliminarea responsabila a masinilor defecte, pentru a preveni riscurile asociate cu abandonarea acestora in natura sau in garaje, care ar putea duce la poluarea mediului si la irosirea resurselor. Totodata, reglementarile propuse clarifica ce inseamna o masina „scoasa din uz”, cu scopul de a combate fraudele legate de exportul ilegal si vanzarea frauduloasa a vehiculelor uzate. Prin aceste masuri, se urmareste imbunatatirea gestionarii si reciclarii masinilor vechi in Uniunea Europeana.

Este important sa ne bazam pe informatii corecte si verificate in ceea ce priveste legislatia propusa de Comisia Europeana in acest domeniu.

Sursa informatii articol: https://romania.representation.ec.europa.eu/index_en

Ramai informat din surse sigure!

Scroll to Top

Solicită consultanță